Over Annemarie

Opgegroeid op het waddeneiland Terschelling ben ik een kind van de zee. Die zee is voor mij een enorm krachtig element, een energiebron die nooit verdwijnt. De zee stroomt, gaat, komt en vindt pas rust als ze het land raakt. Juist op dat grensvlak van energie en kalmte – in de branding en op het strand – komen kracht en speelsheid samen. Hiermee kan ik mij identificeren en dit draag ook uit in mijn persoonlijke leven en werk.

Ik ben moeder en hou van het moederschap. Van iedereen om de tafel, elkaar verhalen vertellen, naar elkaar luisteren en voor elkaar zorgen. Van oer en aards en overgave. De meest spontane en eerlijke momenten beleef je vooral als je het kind in jezelf de ruimte geeft mee te doen. Dat speelse element maakt mensen uniek.

In mijn werkzame leven zijn mijn leerlingen, kinderen met een beperking, mijn
beste leermeesters. Ieder mens wil gehoord en gezien worden en verlangt naar
aandacht en erkenning. Vanuit mijn basis als kindertherapeut handel ik vanuit gevoel en intuïtie. In het moment weet ik wat nodig is, waar behoefte aan is en met welke ervaring iemand verder komt. Deze kwaliteiten komen terug in mijn werk als stembevrijder en mindfulness teacher voor kinderen.